יום שני, 25 בנובמבר 2013

סופגניות אפויות לכבוד החנוכה

 סופגניות אפויות ללא צורך בטיגון בשמן עמוק, טעימות ובריאות יותר.
רכיבים:
½ 1 כפיות שמרים יבשים
¾ חלב חם 1% שומן
6 כפות סוכר
1 כף חמאה רכה
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
½ כפית תמצית וניל
½ כפית מלח
1 ביצה גדולה
¼ 3  כוסות קמח
תרסיס שמן בישול
¾ כוס ריבת תות (או כל טעם אהוב אחר)
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה:
להמיס את השמרים ב- ½ כוס חלב חם בקערה גדולה, להניח ל- 5 דקות.
להוסיף את החלב שנותר לקערה, סוכר, חמאה, קליפת תפוז, תמצית וניל, מלח ואת הביצה.
להקציף בעזרת מיקסר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף 2 כוסות קמח לתערובת השמרים שהכנו, להקציף במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף עוד כוס קמח אחת בשביל ליצור בצק רך.
לקמח משטח עבודה, ללוש את הבצק שיצרנו כ- 8 דקות, בכדי לקבל בצק אחיד, חלק וגמיש.
את ¼ כוס הקמח שנותרה לנו, נשמש להוספה תוך כדי לישת הבצק (כ-1 כף בכל פעם) בכדי למנוע הדבקות הבצק.
לרסס קערה גדולה בתרסיס שמן הבישול, להניח את הבצק במקום חמים ולכסותו בכדי שיתפח. להניח אותו לשעה או עד שהוא מכפיל את גודלו.
(ניתן לבדוק האם הוא מוכן כאשר לוקחים 2 אצבעות ובעדינות לוחצים, אם נשאר שקע בבצק,
הוא מוכן).
לחלק ל- 16 חלקים וליצור כדורים.
לחמם מראש תנור ל- 190 מעלות.
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה ולהניח עליה את כדורי הבצק שיצרנו. לכסות את הכדורים ולהניח כ- 45 לתפיחה או עד שהכדורים מכפילים את גודלם.
להוריד את הכיסוי, לאפות את הכדורים כ- 14 דקות או עד להשחמתם.
להעבירם לרשת קירור.
לאחר קירורם המוחלט, יש ליצור במרכזם חור (בעזרת כף עץ) אך לשים לב לא לנעוץ אותם עד לתחתית.
למלא במילוי הרצוי ולפזר מעל אבקת סוכר.

חג שמח :-).

שירננה עוגות מעוצבות וסדנאות בצק סוכר 

שירננה עוגות מעוצבות, עוגות מעוצבות לימי הולדת, עוגות חתונה מעוצבות

עוגות חתונה מעוצבות

עוגות מעוצבות לבנים

עוגות מעוצבות לבנות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה