יום רביעי, 30 בינואר 2013

פינת ההמלצה החמה

החלטתי לנסות מתכונים. מכל המינים. מכל הסוגים. מתכונים מכל עדה וצבע, מתכונים מתוקים, מלוחים, מאודים וצלויים. לעיתים מה שחסר לנו זו המלצה, מילה טובה כדי שנוכל להתחיל לבשל, לאפות, לרוץ למכון כושר או סתם לזפזפ לערוץ הדרמה. אנסה מתכון חדש בכל שבוע. 
אשמח להמליץ על מתכונים ונשים/גברים יקרים ויקרות שטרחו לפניי והסכימו ברוב טובם לפרסם את המתכון.
הפעם בחרתי בחמין מרוקאי. לקראת סופ"ש ולימים שעדיין ניתן להגדירם חורפיים.
המתכון הוא של יפה ימין, אופה ומבשלת.
המנה היא בשרית, כשרה ומתאימה במיוחד לימי החורף כשהמשפחה מצטופפת סביב שולחן אחד לארוחה חמה ומזינה. דרגת הקושי היא בינונית  וזמן ההכנה מעל שעה.
מצרכים למתכון:
אורז בסמטי - 2 כוסות
שעועית לבנה - 2 כוסות (להשרות יום קודם)
פלפל לבן - רבע כפית שטוחה 
חיטה - 2 כוסות (להשרות כשעתיים מראש)
אריסה אדומה עם פלפל אדום - כף אחת
4 יחידות של כרעיי עוף 
6 ביצים
6 תפ"א בינוניים
פפריקה מתוקה- 2 כפות שטוחות
מלח- 2 כפיות שטוחות
כורכום טחון - כפית שטוחה
1 בצל בינוני
6 שיני שום
סילאן- כף אחת
פלפל שחור - כף שטוחה
שמן קנולה-  כפות + כפית אחת
300 גרם בשר בקר 

אופן ההכנה: 
1. מניחים בסיר את השעועית, מעל את הבשר, העוף, תפוחי האדמה, הביצים, הבצל, השום ו- 2 כפות שמן.
2. ממלאים במים עד כיסוי. מתבלים במעט פפריקה, חצי כף פלפל שחור, כפית מלח, כורכום וסילאן ומרתיחים.
3. מכינים את החיטה, לאחר ההשרייה מסננים ומכניסים לשקית "קוקי", מוסיפים אריסה, חצי כפית מלח, חצי כף פלפל שחור וחצי כפית שמן. מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים.
4. מכינים את האורז, מסננים, מכניסים לשקית "קוקי" ומוסיפים חצי כפית מלח, פלפל לבן, חצי כפית שמן 
ו- 3 כוסות מים.
5. מעבירים את השקיות עם החיטה והאורז לסיר ומבשלים כשעה.
6. מעבירים לפלטה/תנור כל הלילה.

*** יצא מעדן אמיתי :-).