יום חמישי, 21 בפברואר 2013

עוגה מנצחת - אגוזים ותפוזים

זהו מתכון ששדרגתי והוא משמש בסיס נפלא לעבודה עם עוגות מעוצבות מבצק סוכר.
אחת העוגות האהובות עליי, שילוב הטעמים, האגוזים הבריאים, אחד הפירות האהובים, ויטמין C ושבירת השגרה מהשוקולד
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
¼  כוס אגוזי ברזיל קצוצים
¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים
1 כוס קמח
1 כף אבקת אפייה
¾ כפית מלח
4 ביצים גדולות
½ 1 כוסות סוכר
½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (ניתן להמיר בתפוזינה שטעמה מתוק יותר)
½  כף קליפת תפוז מגוררת דקה, ½ כף קליפת לימון מגוררת דקה
½ כוס שמן זית איכותי
1 כפית וניל
אופציונאלי: אבקת סוכר
אופן הכנה:
לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
לרסס תבנית 22 בתרסיס שמן, להניח בתחתית התבנית נייר אפייה עגול ולרסס גם אותו, את שאריות נייר האפייה לחתוך עם מספריים.
(חשוב: אם ברצונכם להגדיל את העוגה ולהשתמש בתבנית גדולה יותר עליכם גם לשנות את כמות המרכיבים בהתאמה. מתבנית 22 ל- 24, להגדיל בערך ב- 20%, מתבנית 22 ל- 26 , כ- 40% וכך הלאה).
לטחון את האגוזים במעבד מזון עד טחינה דקה אך לא אבקתית.
להקציף יחד את האגוזים, הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית ולהניח בצד.
להקציף את הביצים במערבל חשמלי בקערה גדולה כ- 2 דקות. להוסיף בהדרגה את הסוכר, ולהמשיך להקציף עד שהבלילה סמיכה, אוורירית ובעלת צבע צהוב חיוור, כ-4 דקות. להוסיף בהדרגה את תערובת האגוזים, בהדרגה את מיץ התפוזים, קליפת התפוז והלימון, שמן הזית והווניל, להמשיך בהקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
לאפות את התערובת כ-50 דקות עד שעה, לבחון בעזרת קיסם האם העוגה מוכנה (הקיסם יוצא נקי).
לקרר את העוגה לחלוטין בתוך התבנית, בשום אופן לא לנסות להוציאה לפני, היא תקרע לחתיכות :(
ניתן לפזר אבקת סוכר ע"ג העוגה כשהיא קרה.
אפשרויות שדרוג במיוחד לילדים בגילם וברוחם :P:
להוסיף פצפוצי שוקולד, שברי מקופלת (חום ולבן), שוקולד צ`יפס ובכלל, שווה לקחת ריזיקה לפעמים, לקפוץ למים ולנסות :P  

עוגה מעוצבת בצק סוכר מצלמה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה