יום שלישי, 29 בינואר 2013

מקרון צרפתי - קינוח מדהים

והנה הגיע הזמן לדובדבן שבקצפת לרבים מבחינתנו השומרים על הפיגורה, רמת הסוכר והגלוטן.
מקרון צרפתי - עוגייה קטנה ואפויה ללא קמח, חמאה, מרגרינה או שמן!!!
אכן, שמעתם/ן נכון. 
המקרון הצרפתי כ"כ עדין ויפה, מרשים וטעים עד שכמעט חבל לנגוס בו :-)
לצמחוניים שביננו הוא יכול להתאים מכיוון שבסיסו חלבוני ביצה מוקצפים, סוכר ואגוזים טחונים (או לחילופין קטניות שונות) ובמיוחד שקדים/קוקוס.
מתאים גם כן לחג הפסח - ללא קמח או חומרי תפיחה למיניהם.
המקרונים דורשים השקעה רבה ורמת דיוק ללא פשרות, אך שווים את ההשקעה.
מתכון למקרון מאת הקונדיטור לירן גרודה
http://food.walla.co.il/?w=/1114/2537302

מקרונים - קינוחים ללא בצק סוכר, ללא קמח, שמן, מרגרינה או חמאה